11 Rue Ouazzane, Essaouira,Verkocht

0 Ruïne op de kop getikt. Er een huis neergezet en 5 jaar later weer verkocht.  Wie het boek, het huis van de Kalif heeft gelezen, weet wat je allemaal te wachten staat als je iets voor elkaar wilt krijgen in Marokko.

En dat hebben we geweten. Het huis hebben we Dar Mashi Mushkil gedoopt. Wat vrij vertaalt zoveel willen zeggen als huis zonder problemen. De woorden ‘mashi mushkil’ liggen de gemiddelde marokkaan in de mond bestorven. Niks is een probleem. Nooit niet. Bestaat niet. Problemen moeten bezworen worden. Vrolijk weggewuifd of de kop gaat diep in het zand. Mashi mushkil: geen probleem.

Aan ons om er een vinger achter te krijgen en om al die zogenaamde en veelbelovende ‘geen problemen’ het hoofd te bieden. En vervolgens op te lossen. Want het bouwen van een huis gaat hier natuurlijk gepaard met 1001 problemen. Dag in dag uit doemen ze op.
Zomaar. En dat 365 dagen lang. Want zo lang zijn we bezig geweest om het huis tot in de finesses van de grond te krijgen.

31 Januari hebben we onze handtekening onder het verkoopcontract gezet. Een franse familie werd verliefd op ons huis. En nu is ons huis ons huis dus niet meer. Met een lach en een traan nemen we afscheid. Doet pijn. Maar nieuwe avonturen staan ons te wachten. Ach, je bent jong en je wil wat. Op naar Spanje. Malaga here we come!!!


Liked this post? Follow this blog to get more. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.