Op zoek naar zee vonden wij Zoet en Zout

huiswij2Kan raar lopen. 800 Meter van zee, aan een kronkelend asfalt weggetje ligt een lief huisje bovenop een heuvel temidden van de olijfbomen. Te dromen. Te wachten. Op ons? Het huis heeft alles. Alles d’r op en d’r aan. Veel grond, ook dat nog. Zwembadje achter het huis, de zee vlak voor de deur onder aan de heuvel. Huis heeft een rare naam. Dat wel. Los Jarales.
Maar een nieuwe naam moet voor het grijpen liggen.

Het huis was te duur in 1ste instantie. Veel te. Ook in 2de instantie. Maar we hebben onze poot stijf gehouden. Moest ook wel want het geld groeit ook hier alweer niet aan een boom. Waar het ligt? Almayate Bajo. Tussen Torre del Mar en Benajarafe. Op zo’n 30 minuten van Malaga. Aan de costa, de costa del sol! Olé.

Onder onderstaande foto staat in kleine lettertjes  ‘lees verder’ , klik daarop en  je beleeft nog veel en veel meer. Want we gaan vrolijk verder..

20140508_151816GoogleEarth_Image

Hebben lager ingezet. Voor ons eigenlijk al aan de hoge kant. En toen maar lang gewacht en stil gezwegen. Beetje bij beetje ging de vraagprijs omlaag. Meer en meer onze kant op. Zou het gaan lukken? Gaat dit ons  nieuwe huis worden? Het huis dat Los Jarales heet. Wat dat dan ook betekenen mag.huisachter
Op het goeie moment hebben we toegehapt.
Ons prachtbod is geaccepteerd. En wij de gelukkige eigenaren. En toen en toen?????

We hebben toen eerst onze bovenkamertjes goed gebruikt.  We zaten gelijk vol ideeën. Inez tekende er dapper op los. We filosofeerden over de functie. Over de architectuur. Over het moderniseren van een romantisch huis. Welke ingreep  zou de gouden ingreep zijn? Oh ja, en de naam. Die moest sowieso worden verbouwd. Een naam met meer pit dan Los Jarales moesten we toch makkelijk kunnen bedenken. Zo’n nieuwe naam hangt altijd in de lucht. Kwestie van plukken.

achteruitzichtZee in zicht. Vanaf alle terrassen zie je een glimp van de zee. Een flinke glimp rondom.
En daar hebben wij eindeloos naar gezocht.  Hoe ver wandelen naar zee? 800 meter de berg af (55 meter hoog volgens Google Earth) en je duikt in de branding. Of 10 metertjes lopen en je plonst  achter het huis in het zwembad. Wel een lekker verfrissend idee. En zeer cool vooruitzicht. Had niet gedacht dat dit ooit voor mij zou zijn weggelegd. Het zal  wel even duren voordat wij ons dit ten volle beseffen. Dat het indaalt. Een eigen huis vlak aan zee met een zwembad. Is het echt waar? Een droom? Nee het is echt waar.
M’n lieve moedertje zaliger (†1970) zou dat eens moeten weten!!
foto

spanje1tuin Toen we hier voor her eerst de voordeur open deden en naar binnen keken deed het  een beetje denken aan grootmoeder. Of je weer bij oma thuis was. Met haar buffetje en kastjes en fotootjes van de kleinkinderen aan de muur. Kleine kamertjes. Veel ditjes en datjes. Spulletjes.

voorkanthuisspanjeuitzichtZien jullie een beetje hoe het huis ligt. Betere foto’s komen er vast nog wel. Wat overduidelijk is dat de lokatie perfect is. Vlakbij het strand en in een boeren gebied waar de mango’s, avocado’s, uien, de prei, de aardappelen, courgettes, tomaten en de sperziebonen  als paddestoelen uit de grond schieten.
Zo’n ongerept gebied is  voor de Costa del Sol een unicum. Maar het bestaat dus nog wel. En dan hebben we ook nog 4000 vierkante meter eigen grond met olijven en van alles en nog wat. En een eigen bron die we nog moeten zoeken in de wildernis die het nu is. Maar gevonden hebben we hem uiteindelijk. En ons zwembad is er verguld en gevuld van. Wat een rijkdom. Zomaar koel helder water uit eigen bron.
Loop je door het huis dan wacht je aan de achterkant een verrassing. Eerst een terras en daal je vandaar de trap af dan ligt daar het zwembad in al haar glorie in de zon te baden. Dus zee, strand, heel veel zon en heel veel water rondom. Het  zoute en het zoete.
Het dulce en het sal dus eigenlijk. Het zwembad heeft voorjaar 2018 een metamorfose ondergaan. Het terras ook. Het terras is 2 keer zo groot geworden en het zwembad heeft nu de allure van een modern waterpaleis. Het is groen-achtig en er wordt gefluisterd: het spannendste zwembad  en terras uit de hele omgeving. En we zijn het met die geruchten helemaal eens.

Klik op de thuis pagina op het volgende hoofdstukje: Avontuur vol Plannen

IMG_1427

poortje onder de blauwe regen

poortje onder de blauwe regenIMG-20140824-WA0007

 

 

IMG_1419

puntje zwembad puntje zwemba

 

 

 

 

IMG-20140824-WA0005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liked this post? Follow this blog to get more. 

5 thoughts on “Op zoek naar zee vonden wij Zoet en Zout

  1. Wat een super mooie plek een droom zo te zien, dat wordt vast genieten en jullie zullen er vast weer een klein paradijsje van maken met jullie goede smaak van inrichten. groetjes, PP.

  2. Voor het eerst je “optrekje” gezien. Ben hartstikke jaloers. Geniet van iedere dag, elkaar en de zon!
    Groetjes van je zuster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.