Verdronken Eend met whiskey

Dit recept moet je niet al te vaak maken. Stevig recept dat er nogal inhakt. Kerst is ideale gelegenheid om te maken. Je kunt er al 2 dagen van te voren, lekker in je eentje, mee beginnen. Koop allereerst een eend van ongeveer I,5 à 2 kg.
En twee flessen mooie Schotse whisky, fles olijfolie en lardeerspek.

De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden. Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whisky langzaam opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven. De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky nschenken. Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met Whisky. De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen. Nog een halve glav insjenken en opdlinke. Na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekkn. Blandwondesjalf in de badkarnel ganaale en op de bovenkant van de Linke rand doen. Nog twee glaven whiskey insjenke. De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke. De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen Deend oprape.

Deend nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalt van deend vegen. De hande ontvette met visky en de dube zalv veer oprape. Ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen. De heend oprape en dove eers opedoen. De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette. Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege. Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit te. De vjes op de gjond zette- Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot. Denove afsjette, de oge sljuite en omvalle.

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.