Lekker Roken in Marokko

casasportRoken is dodelijk. Zeggen ze. Behalve in Marokko, denken ze. Marokko is ook nog steeds het paradijs voor de rokers. Overal wordt er lustig op los gepaft. 34 % van de mannen rookt, steeds meer jongeren gaan roken en de cijfers van de vrouwen (1%) zijn niet helemaal betrouwbaar. Want roken doet ‘n vrouw  natuurlijk niet.

Sinds 1935 is er een merk op de markt dat tot nu toe stand heeft weten te houden. CasaSport zonder filter. Nu nog steeds te koop voor 9 en een halve dirham. Tijdens de opkomst van de filtersigaret kwam CasaSport op het lumineuze idee om als onderscheidend verkoopargument te melden dat alleen een CasaSport sigaret voor hetzelfde geld aan twee kanten kan worden opgestoken. Daar had de filterconcurrentie natuurlijk niet van terug. En zo bleef  CasaSport een grote speler in de markt. En bleven de klanten  hun eigenzinnige merk trouw. De verpakking is door de jaren heen wel met zijn tijd meegegaan.
De toevoeging Sport is inmiddels overleden. Vroeger toen iedereen nog dacht dat roken uiterst  gezond en  stoer was, schermde CasaSport met de Olympische spelen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het laatste jaar de verkoop aardig is teruggelopen. Met maar liefst 86 %. Wellicht omdat de fans nu de leus hanteren dat Casa de beste remedie tegen ouderdom is. De fervente liefhebbers geven de pijp dus al tijdig aan Maarten. Zogezegd geen geruststellende opsteker. Wel een leuke  opsteker voor de roker, een pakje rode Marlboro van 20 stuks kost hier vandaag de dag slechts 32 DH. Dus die sloffen maar rustig in de taxfree shop laten liggen.

Liked this post? Follow this blog to get more. 

1 thought on “Lekker Roken in Marokko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.