Musea in Marrakech

Een van die musea is het Museum van Marrakech. Je kunt er natuurlijk naar toe om de verfijnde collectie joodse, berber en islamitische kunst en gebruiksvoorwerpen te bekijken. Maar ja, ga je daarvoor naar Marokko? Al die mooie dingen krijg je eigenlijk op de koop toe. Zo moet je het maar zien. Want je gaat natuurlijk in de eerste plaats naar dit museum omdat de architectuur zo verbluffend is. In de 19de eeuw gebouwd. Het Dar M’Nebhi Paleis. Open als museum vanaf 1997. Pronkstuk is een kroonluchter hoog boven de centrale binnenplaats. Maar het werkelijke pronkstuk is dus eigenlijk de totale architectuur en de decoratie. Adembenemend. En een verademing. Heerlijk even de souks ontvluchten. Even tijd voor schoonheid en stilte. En een verfrissende airco.

Saillant detail is dat de kunstcollecties van het museum zijn tentoongesteld in de voormalige hammam en keukens van het paleis. Het paleis is gebouwd in een tijd dat de vrouwen bijna nooit het huis uit kwamen. Dus is het paleis zo gebouwd dat het een wereld op zich lijkt.

Maar hoe mooi en indrukwekkend alles ook is, u kunt na een half uurtje gelukkig weer naar buiten. De wijde wereld van Marrakech ontdekken.

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.