Voorjaar is Voorbij, Verbouwing Volbracht. Gelukt. Blij.

 

zoet en zout

zoet en zout

IMG_1899

Fase 1 van de verbouwing was flink sleutelen aan de naam. Die was ook aan vernieuwing toe. Die kon meer pit hebben en de lading beter dekken. Een naam met een idee erachter.
Het zoete ligt achter het huis in de vorm van het zwembad en voor het zoute moet  je even de deur uit. Heuvel af en je plonst zo in de zee. Dulce y Sal is het dus geworden. Volgens ons staat die naam als een huis. En nu dus ook al in een geinig lettertje op de voorgevel.

Begin April 2015 zijn ze begonnen. Een maand of 3 hebben de mannen zich in het stof gewerkt. Simon de Engelse aannemer voerde de directie. De lokale arbeiders deden het werk. Eerst het groffe of zo je wilt het grove met ’n V. Muren eruit. Er zijn denk ik 15 puinbakken gevuld en afgevoerd. Beneden alle muren weg, boven ook het meeste weg, de trap naar boven eruit om een betere routing en meer ochtendlicht en betere opstap te krijgen. En alle ramen en deuren eruit. Ramen zijn deuren geworden. Openslaand. Openslaand naar het licht en de terrassen. Boven terras aan de voorkant op het zuidoosten met uitzicht op zee en de beroemde Spaanse stier die al sinds mensenheugenis stilletjes de sherry van Osborne staat te promoten. P1060884

 

Na het slopen begon het constuctie technische deel. Als je de ramen groter maakt zal je de boel moeten stutten. Een zogenaamde latei of stalen balk komt dan bovenin het gemaakte gat om alle krachten op te vangen. En als je weet dat er aan de achterkant van het huis een piepklein raampje zat en 1 deur dan weet je het wel. Wij bedachten twee schuifdeuren van ieder twee meter breed. De hele achtergevel moest dus zo’n beetje open en heel veel lateien kwamen er aan te pas om de boel niet te laten barsten. Na dagen, IMG_1961 (1)ook weekenden van noeste arbeid zit alles d’r in en d’r op. De gatIMG_1904en zijn gedicht, de ramen geplaatst, de deuren afgehangen, betonnen vloer gestort.IMG_2074 De vlag kan bijna uit. En hij hangt!!!! Dat was dus dat.

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.